Proeverij

De Najaar proeverij van Bockbier en Speciale Wijnen

 De 4 Bockbieren van tap 20 zondag november

 La Trappe Bockbier                     (Alcoholpercentage: 7%)

Dit unieke seizoenbier heeft een droge, gebrande, kruidige smaak en een fikse bitterheid die verrassend samensmelt met een ondertoon van zoethout. Afdronk: bitterzoet, lang aanhoudende droge nasmaak van gebrande koffie. Kenmerken: Het enige trappistenbockbier ter wereld

 Jopen 4-granen Bock                  (Alcoholpercentage: 6,5%)

Met de komst van bokbier luiden we de herfst in. Jopen 4-granen Bok is een heerlijke robijnrode herfstspecialiteit. Aan de traditionele Haarlemse brouwgranen gerst, haver en tarwe is als extra graan rogge toegevoegd. Het resultaat is een vol gebrand bier met geroosterde en fruitige tonen. Perfect in evenwicht.

 Amstelgerijpte Bockbier             (Alcoholpercentage: 7%)

Amstel Gerijpte Bock is dankzij het ‘rijpen’ een stevige, lichte gezoet, fruitachtig mooi rood robijn kleurig bockbier met nuances van geroosterde mouten

Brugse zot bock                            (Alcoholpercentage: 6,5%)

Het bier wordt gebrouwen met geroosterde moutsoorten en heeft een kastanjebruine kleur met een stevige schuimkraag. Kruidigheid en donker fruit typeren het aroma. De smaakbeleving wordt gekarakteriseerd door een lichte bitterheid met toetsen van karamel en rozijn

De 4 Wijnen voor 20 zondag november

SLURP

Een pure eerlijke wijn, biologisch wijn gemaakt van niets anders dan rijpe, pure druiven. Geen toeters en bellen, geen poeha, maar gewoon lekkere sappige boerenwijn. Met als enige extra ingrediënt de liefde en het vakmanschap waarmee hij is gemaakt.

Monte Scroppino

is een authentiek Italiaans verfrissend drankje, dat als tussengerecht of nagerecht tijdens een diner wordt gedronken. Monte Scroppino is genieten van een verfrissend Italiaans drankje. Een mix van roomijs, limoen, alcohol en Italiaans temperament. Bereid volgens oud Venitiaans recept. Heerlijk, koud geserveerd als aperitief, dessert of als tussengerecht.

Blue Moscato

De ‘Blue Moscato’ van Don Luciano is een Spaanse wijn gemaakt van de muskaatdruif, dezelfde druif die bij ons op de fruitschaal ligt. Naast de kleur van deze mousserende wijn zit de inhoud ook vol verrassingen. Een geur van rozenblaadjes en lychee vliegt je bij het openen tegemoet. Gevolgd door een intense, lichtzoete smaak van abrikoos en meloen. Een beetje als een exotische fruitsalade dus. Maar dan uit een fles. Met bubbels. En blauw. En maar 7% alcohol.

De huiswijn Blanc

Deze wijn is een assemblage van Grenache, Marsanne en Sauvignon. Marsanne domineert de wijn en geeft het een kruidige, heerlijke smaak. Deze wijn smaakt fris en goed doordat deze is gerijpt met wat honing, witte perzik, meloen en appel.

De proeverij

De 4 proeverijtjes voor 20 zondag november

De Smeerseltjes

Met diverse dippers en verschillende smeersels (Heksenkaas, salsa en guacamole) ideaal voor het begin van een proeverij

De Uiensoep

Uiensoep is een lekkere soep, die gemaakt is van uien en bouillon. De soep kent een lange geschiedenis. Zo is er zelf bekend dat de oude Romeinen al uiensoep aten. En tegenwoordig is het nog steeds één van de bekendere soepen. Je eet de soep in een kommetje en bestrooit de soep met geraspte kaas. Daarnaast is de uiensoep met bockbier of wijn verreikt

De Kaasplank

Een Mooi plankje met vier opvallend rijk smakende kaassoorten. Met een Belgische kaas, op artisinale wijze gerijpt. Een wilde delicatesse met een vrij pittige smaak. Een pompoenkaas die lang natuurlijk gerijpt is en een Hollandse topper. Het toont wat u te wachten staat in samenspraak met de bockbier of de mooie wijn

De Burger trio

De eigengemaakte hamburgers mogen natuurlijk niet missen tijdens de proeverij en geven er natuurlijk een mooie smaak aan. De huisgemaakte hamburgers zijn op verschillende manieren bereid en klaargemaakt van vis, kip en rundvlees